Legea nr. 62 /9.03.2018 privind combaterea buruienii ambrozia a fost modificată

 

Legea nr. 62 /9.03.2018 privind combaterea buruienii ambrozia a fost modificată prin Legea nr.129/15.07.2020 care prevede dublarea amenzilor pentru proprietarii sau deţinătorii de terenuri care  nu desfăşoară   lucrări de prevenire , combatere şi distrugere a buruienii numită ambrozia , sau cum mai este cunoscută sub numele de pelinul sălbatic .

 Conform acestei legi , constituie contravenţie nerespectarea prevederilor enumerate .

     Se sancţionează cu amendă de la 1000 lei la 5000 lei pentru persoanel fizice şi cu amendă de 10000 lei la 20000 lei pentru persoanele juridice , care lasă terenurile pârloagă şi se constată prezenţa ambroziei .

    Distrugerea acestei buruieni periculoase pentru sănătate , prin cosire , smulgere , erbicidare , ar trebui să fie făcută  între răsărirea acesteia şi apariţia primelor inflorescenţe ,   până la sfârşitul perioadei de vegetaţie .

         Planta produce mari cantităţi de polen începând de la mijlocul lunii iulie , până spre sfârşitul lunii octombrie   în verile călduroase , polenul este răspândit de vânt la distanţe foarte mari .

 Este suficientă  o cantitate foarte mică de polen de ambozie care să producă alergii foarte periculoase , rinoree, conjuctivită , care în timp duc la astm până la şoc anafilactic , care poate duce la deces .

   ATENŢIE !!!! CEI CARE DEŢIN TERENURI LĂSATE PÂRLOAGĂ , COSIŢI BURUIENILE !!!!!

   Avertizămam   persoanele care deţin terenuri pârloaga , cosiţi ŞI buruienile de la capătul parcelelor cultivate cu porumb la Drumul Naţional Bacau-  Onesti  şi pe câmpul mare  !

 


  Nume Data Fisier
ANUNT AMBROZIA 21.07.2020 21/07/2020 Descarcă