Suspendare activități cu păsări vii

Urmare a adresei nr. 1419/14.05.2021 primită de la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bacău , în contextul  evoluției recente a virusului influenței aviare  ( gripei aviare ) la păsările domestice dintr o exploatație avicolă comercială din localitatea Ungheni , județul Mureș ,  aveți obligația să respectați toate măsurile ce se impun potrivit Deciziei nr. 1 din data de 7.05.2021 , a Comitetului Național pentru Situații de Urgență ,  în vederea prevenirii  răspândirii virusului influenței aviare la păsările domestice și anume :

a) suspendarea organizării și desfășurării comerțului ambulant cu păsări , pentru o perioadă de 30 de zile , în toate localitățile de pe teritoriul României ;

b)  suspendarea activităților comerciale cu păsări vii , pentru o perioadă de 30 de zile , pe întreg teritoriul Romîniei ( de la pui de o zi pînă la păsări reformă ) pentru toate speciile de păsări comercializate prin intermediul mijlocitorilor de afaceri , precum și a oricăror altor activități de intermediere , în vederea comercializării directe către crescătorii de păsări din gospodăriile populației .

    Comercializarea va fi efectuată doar de către fermele comerciale autorizate cu păsări a căror stare de sănătate este atestată .

    Verificarea respectării măsurilor prevăzute se realizează prin acțiuni de control organizate în comun de către reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare Bacău și a Ministerului Afacerilor Interne , inclusiv prin efectuarea de control în trafic și în punctele de trecere a frontierei de stat , ce vizează transportul de păsări .

PRIMAR ,

DAVID EDMOND- LEONARD

                                                                                                            Întocmit ,

                                                                                                    ing. Acatrinei Delia


  Nume Data Fisier
GRIPA AVIARĂ 15/05/2021 Descarcă